Courgettesoep Light

Courgettesoep Light

Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 2 uien
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • 1 koffielepel paprikapoeder (mild)
  • 1-1 ½ liter kippenbouillon
  • 1 eetlepel olie

courgette

Bereidingswijze

 

Snipper de ui en knoflook. Was de courgette en verwijder stukken schil die beschadigd zijn. Snijd de courgette in stukken van ongeveer een halve centimeter dik.

Fruit de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg de plakjes courgette toe en bak mee tot ook deze zacht begint te worden. Voeg nu de mosterd toe en bak deze even mee. Het zuur van de mosterd verdampt door het bakken. Voeg ook kerrie- en paprikapoeder toe en laat dit even meebakken.

Maak bouillon van de bouillonblokjes met water. Om de soep minder zout te maken per 1 -1 ½ liter water 1 bouillonblok gebruiken.

Giet de warme bouillon bij de courgette, breng aan de kook en laat een paar minuten zachtjes koken. Pureer de soep nu met een staafmixer of blender. Breng op smaak met peper.

In plaats van mosterd, kerrie- en paprikapoeder kan pesto toegevoegd worden. De soep wordt hiermee iets meer vet- en calorierijk, echter wel middels gezonde (onverzadigde) vetten.